Biography

*English version will follow soon
Hoewel D-Rok geen behoefte had om bekend te worden onder het grote publiek staat hij al geruime tijd op internationale grote podia waar hij mag optreden met grootheden in de muziek.

DIT IS DE BIOGRAFIE VAN DJ D-ROK
Op dit moment het meest bekend als DJ van Caro Emerald (zij scoort de een na de andere hit met o.a. “Night like This”), maar hij is ook te vinden in de ‘Amsterdam finest’: feesten en clubs zoals Wicked Jazz Sounds, of hij zit verborgen in de Soul Planet Studios waar hij produceert.

Net zoals zoveel artiesten begon D-Rok al vroeg met draaien: op zijn 15e. Maar wel na al vele jaren gedrumd te hebben. D-Rok was een drumwonder in zijn tienerjaren, had funk en soul al ontdekt toen hij slechts 9 jaar oud was en groeide dankzij de vele samples van deze muziekstijlen door in muziek van de straat: hiphop.

Zijn ambitie om alle technieken van de draaitafels te ontdekken en zijn interesse in de achtergrond van de muziek bracht hem tot brede sets: House, Funk, Soul, Broken Beat, Baltimore. Oftwel: zwarte muziek.

Aangemoedigd door hiphop pioniers zoals DJ Knowhow (o.a. bekend van VPRO’s Dutch Masters en producer van Brainpower en Extince) staat D-Rok garant voor ‘straatwaarde’, maar ook diepe kennis van de historie van elke plaat.
Hij staat bekend om zijn werk voor de website ‘The New Worck’. In deze veel gedownloade mixtapes combineerde hij oude samples met de tracks waar ze later in gebruikt zijn.

Als hij draait geniet hij er zienderogen van. Net zoals DJ collega Leroy Rey hoort het publiek niet alleen zijn zeer dansbare en subtiele tunes, maar ziet ook een muziekliefhebber in hart en nieren bewegen op de beste beats die de speakers uitknallen.

En dat maakt hem niet alleen een DJ, maar ook artiest: met geen mogelijkheid houd je het publiek stil.

Nog maar 23 jaren jong en met deze combinatie van talent, kennis en vaardigheden heeft D-Rok zich toch nog het beste geheim van deze tijd weten te houden. Niet verder vertellen; maar volgens ons komt hier binnenkort verandering in…

D-Rok