Monday, December 30th, 2013 at 20:16

Laatst bleek er uit een onderzoek dat 26% van de Nederlanders niet weet waarom we kerst vieren. Omdat ik niet de lulligste ben zal ik het nog een keer uitleggen.
Kerst gaat namelijk over herdenken, en dan herdenken we vooral de dood van één man. Groots in zijn daden, gehaat door sommigen en gevolgd door velen maakte hij een impact op de wereld waar we het nu nog over hebben.

We herdenken hem als voorvechter voor de mensenrechten, tegen racisme, gelijkheid en genie. Maar ook dit genie had geen ongeschonden blazoen. Zo kwamen er drie huwelijken op zijn pad met meerdere kinderen waarvan hij er 9 daadwerkelijk erkend heeft. Ook zijn strafblad mocht er wezen, zo werd hij een keer met paard en wagen door 9 verschillende staten door de Romeinen achterna gezeten en ging hij naar het cachot voor drugs en een ongeregistreerd zwaard dat hij bij zich droeg.

Ondanks zijn fouten, herinneren wij hem vooral voor wat hij ons gegeven heeft, The One. En door deze wijze levensles kunnen wij zelfs in het jaar 7 na JB nog steeds fijn met elkaar door een deur.

Op 25 december herdenken wij de dood van een bijzondere man die voor ons geleden heeft, namelijk James Brown. Want dankzij The Soul Brother Number One kunnen wij ieder jaar kerst vieren.

Comments

Leave a Comment: