Wednesday, May 22nd, 2013 at 23:20

Rotterdamse dansnacht Lovebirds strijkt neer in Melkweg – Amsterdam. Eerste editie op vrijdag 31 mei met special guest Simbad.

De Rotterdamse dansnacht Lovebirds komt op vrijdag 31 mei voor het eerst naar de Amsterdamse Melkweg. Na een jaar lang succesvolle edities in Rotterdam, waaronder een speciale editie met de wereldwijd gerenommeerde DJ Spinna (US) werd het hoog tijd om de vleugels uit te slaan en Amsterdam kennis te laten maken met deze warme mix van soul, funk, hiphop, jazz, boogie, disco en house, oftewel zwarte muziek op haar best. De nacht wordt georganiseerd door DJ D-Rok en is een groot succes in het Rotterdamse jazzpodium BIRD, waar het in de zomer van 2012 van start is gegaan.

Geboren en getogen Amsterdammer D-Rok begon op zijn vijftiende met draaien na vele jaren gedrumd te hebben. Aangemoedigd door Nederlandse hiphop pioniers staat D-Rok garant voor ‘straatwaarde’, maar ook voor diepe kennis van de historie van elke plaat. Hij is o.a. bekend als DJ van Caro Emerald, als resident DJ bij Wicked Jazz Sounds en de populairste donderdagavond in Amsterdam; Zwarte Koffie in Club Up.

Ter gelegenheid van de eerste editie in Amsterdam brengt D-Rok niemand minder dan Simbad (UK) met zich mee. Simbad is vooral bekend van zijn releases op Brownswood Recordings (het indie-label van BBC Radio host Gilles Peterson) en zijn samenwerkingen met diverse grootheden uit de dance-scene zoals Phil Asher en Karizma. Zijn stijl valt te typeren als een combinatie van retro soul, house en hiphop.

Breng je beste moves and show some love!

Vrijdag 31 mei
LOVEBIRDS BY DJ D-ROK FEATURING SIMBAD

Line-up:
DJ D-Rok (Caro Emerald, Wicked Jazz Sounds, Zwarte Koffie)
Simbad (Brownswood Rec, UK)

Tijden: 23:00 – 5:00 uur
Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/event/110867?brand=nl_melkweg
Melkweg url
Facebook Event

Lovebirds @ Melkweg vrijdag 31 mei

Lovebirds met DJ D-Rok en Simbad in de Melkweg Amsterdam, 31 mei 2013

 

Tags: ,

Comments

Leave a Comment: