Friday, November 5th, 2010 at 15:19

‘Back It Up’! Die aanstekelijke single kent u zeker: de hele zomer al op alle radio’s met dat ‘back to the middle, to the front, to the end’ (of omgekeerd?). In ieder geval was meteen duidelijk hoe schitterend deze nagelnieuwe zangeres wel klinkt. Caro Emerald is dan ook een swingende vokale revelatie zoals we die gelukkig af en toe nog eens mogen meemaken.

Of misschien hebt u ook wel genoten van haar passage met ‘Back It Up’ in De Laatste Show? Of van die recente Martini campagne met nieuwe single ‘Night Like This’? Al dat moois staat ook op haar superb geproducete debuutcd ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’, hier via Rough Trade, en in Nederland alleen al goed voor de langste nr 1 notering aller tijden!

Caro is dan ook Nederlandse, voluit is het blijkbaar Caroline Esmeralda van der Leeuw, maar ze zingt zalig internationaal en net retro genoeg. Cfr onlangs nog uitgebreid in De Morgen 4* (op 5?): ‘Nostalgie met iets extra’s… de muziek doet ontzettend fris aan en klinkt vooral heel erg on-Hollands… heb je na afloop meteen weer zin om op de repeattoets te drukken…’
In Nederland vult deze klasse-act straks 2 keer de Heineken Music Hall! Bestelt als cadeau voor Sinterklaas best snel uw Caro Emerald avond in de knusse ABFlex, voor ze ook hier helemaal, én terecht, groots doorbreekt!

Tags: ,

Comments

Leave a Comment: